Dr. Hauschkan naamiot

Dr. Hauschkan naamiot, Limited edition 12,5 ml

Kertonee jotain maailman menosta ja ajasta, mutta tämä kirjoitus on todella paljon myöhässä. Testasin naamiot jo viime kesänä ja syksyllä, samoihin aikoihin kun töissä oli niin kiire, että tein töitä myös parina viikonloppuna ylitöiden lisäksi. Endometrioosi oireili uusilla tavoilla, koronaa väisteltiin ja kaiken kaikkiaan tuntui siltä, että en pysy asioiden perässä. Pintaan nousi asioita, joita olen vuosia ja vuosikymmeniä yrittänyt työntää pois. Joskus nekin asiat oli kohdattava.

Tuollaisina ajanjaksoina kauneuden- ja ihonhoito maadoittaa. Istuin kohtuullisen rauhallisena viisitoista minuuttia paikallani odottaessani naamion vaikuttavan, ja se jo oli hyvä. Vielä parempi jos pystyin olemaan läsnä myös ajatuksissa, enkä suunnittelemassa seuraavan viikon/kuukauden/vuodenajan tekemisiä. Huomasin myös, että pitäessäni kiinni aamun meikkirutiinistani, pysyin paremmin kasassa päivän ajan. Muistin taas, että sillä, millaisia tuotteita käyttää ja miten, on valtavasti merkitystä omalle hyvinvoinnille.

Dr. Hauschkan kasvonaamiot ovat koostumukseltaan ja tuoksuiltaan täydellisiä. Sarjasta löytyy myös savinaamio, jossa jauhe sekoitetaan veteen ja levitetään kasvoille. Se rauhoittaa ihanasti ihoa ja on ollut minulla käytössä jo aikaisemmin. Nyt testaamani naamiot levitetään kasvoille puhdistuksen jälkeen.

Soothing Mask – rauhoittava naamio
Tämä naamio on jotenkin ihanan ylellinen; en tiedä, johtuuko se miedosta ruusun tuoksusta vai naamion vaikutuksesta. Kun laitan tätä naamiota, minulle tulee tunne, että huolehdin itsestäni ja olen vaivannäön arvoinen. Huomasin, että ihonhoito saa enemmän ulottuvuuksia, kun sitä lähestyy tästä näkökulmasta.

Minulla on herkästi punoittava ja kuumottava iho, ja nyt myös hormonaalisista seikoista johtuen, enemmän epäpuhtauksia, epätasaisuutta ja kiiltoa. Olen pitänyt rauhoittavasta naamiosta, koska se tuntuu tuovan helpotusta kaikkiin vaivoihin, vaikka ei ole sinällään epäpuhtaalle iholle suunnattu. Olen käyttänyt tätä naamiota suositellun 20 minuutin ajan ja pessyt pois, mutta jättänyt myös koko yöksi. Ihon väri on paljon rauhallisempi naamion jälkeen, ja kosteustasapaino tuntuu paremmalta. Olen levittänyt naamion myös kaulan ja dekolteen alueelle. Aivan ihana naamio!

Firming Mask – kiinteyttävä naamio
Täytin syksyllä 42 vuotta ja olen hieman huolestuneena seurannut silmänympärysihon ohuiden juonteiden lisääntymistä. Ihoni reagoi nopeammin ja herkemmin muutoksiin, ja se tuo haasteita ihonhoitoon. Huomasin kiinteyttävää naamiota käyttäessäni, että silmien ympäriltä juonteet tasoittuivat, kun laitoin tuotetta hyvin kevyesti myös silmien ympärille. Tämä naamio tuntuu virkistävältä ja heleyttävältä, ja näistä neljästä naamiosta suurin muutos omassa ihossa on tapahtunut juuri tällä naamiolla. Olen käyttänyt tätäkin naamiota sekä normaalin 20 minuutin ajan että yön yli, eikä iho yön ylikään naamiota pidettäessä tuntunut muuta kuin hyvältä.

Naamiossa on ihanan vaaleanpunainen väri ja ruusun tuoksu. Toinen ylellisyysnaamio, jota tekee mieli käyttää säännöllisesti. Ehkä suurin asia kuitenkin on se, että tämän vaikutus omaan ihoon on merkittävä, ja se antaa toivoa, että iho voi olla elinvoimaisen, kuulaan ja terveen näköinen ikään katsomatta. On omassa vallassa valita tuotteita, jotka tukevat oman ikäistä ihoa.

Revitalising Mask – elvyttävä naamio
Jos pitäisi valita vain yksi naamio, jota käyttää ihonhoitorutiinissaan, se olisi varmasti tämä naamio. Olen käyttänyt revitalising naamiota päivävoiteena, yön yli kasvoilla tai normaalisti naamiona (pitänyt naamiota noin 20 minuuttia ja pessyt pois), ja kaikilla tavoilla tämä toimii. Iho on tasaisempi niin väriltään kuin pinnaltaankin (iho tuntuu ikään kuin resetoituvan). Tämä myös rauhoittaa, vaikka ei samalla tavalla kuin soothing mask. On mahtavaa, että tämä on todellinen monitoimituote; aluksi olin hieman epäileväinen, kun ajattelin, että laittaisin tätä päivävoiteen tapaan iholle (pelkäsin ihon kiiltelyä jne). Kuitenkin kun tätä naamiota käyttää esimerkiksi viikon ajan päivävoiteen sijaan, tuntuu iho normalisoituvan ja pääsevän luonnolliseen tilaansa. Tässäkin naamiossa on todella mieto tuoksu, mistä plussaa. Luottotuote!

Hydrating Mask – kosteuttava naamio
Tämä naamio pelasti heinäkuun lopulla/elokuussa ihoni, kun kaulani iho hilseili ja kutisi ihan tosissaan! Käytin koko kesän Patykan SPF 50+ aurinkosuojavoidetta kaulankin iholla, mutta jostain syystä kaulani iho reagoi aurinkoon kuivumalla ja punoittamalla. Kutina ja hilseily oli todella häiritsevää, kunnes tajusin kokeilla kosteuttavaa naamiota kasvoilla, kaulalla ja dekolteen iholla. Jo yhden kerran jälkeen ero oli huikea, kun hilseily ja kutina vähenivät. Toisen kerran jälkeen kaikki oireilu katosi, ja sain nauttia loppukesän normaalin tuntuisesta ihosta. En muista usein hämmästyneeni tuotteen vaikutuksesta, mutta tämän kohdalla vaikutus oli merkittävä. Pidin tuotetta iholla reilu 20 minuuttia tai illalla pari tuntia, kunnes pesin sen pois. Tämä naamio on todella tuhtia tavaraa eli tuotetta täytyi hieman pyyhkiä iholta pois, jos pidin sitä kauemmin kuin 20 minuuttia. Yön yli en tätä naamiota käyttänyt sen koostumuksen vuoksi. Kosteuttava naamio on näistä neljästä naamiosta ainoa, joka tuntuu perinteiseltä naamiolta siinä mielessä, että sen koostumus on niin ravitseva ja paksu. Iho on naamion jälkeen ihanan rauhallinen ja kosteutettu. Tulee olemaan omassa kaapissa S.O.S.-tuote: tiedän, että aina ilmojen kylmetessä ihoni alkaa hilseilemään ja tätä naamiota tarvitaan aika ajoin palauttamaan ihon kosteustasapaino optimaaliseksi.

Muistathan, että Dr. Hauschkan tuotteet saat tilattua TODELLA nopeasti (yleensä paketti on ollut perillä tilausta seuraavana päivänä) Lupaus Puodista. Kannattaa kurkata Puodin outlet-osio; olen tehnyt sieltä ihan huikeita löytöjä! Lisäksi blogiin tulee piakkoin muutaman muun uuden Dr. Hauschka tuotteen arvostelut ja ensi viikolla saan testattavaksi jotakin aivan uutta!

Published by Anu

Kahden lapsen äiti, taiteen tuijottelija, kirjoittaa ja lukee paljon, rakastaa merta ja New Yorkia. Kauniista asioista.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: